Политика

Доц. Милен Михов: ВМРО е готова за самостоятелно парламентарно присъствие. Коалиция няма да разваляме

„В неделя ВМРО за първи път постигна резултат, който я превръща в политическа сила със способности за самостоятелно парламентарно присъствие”, Това заяви на пресконференция областният лидер и зам.-председател на партията доц. Милен Михов. 5279 или 8,39% от гласоподавателите в област Велико Търново са подкрепили листата на воеводите с водач Ангел Джамбазки. Най-висок е резултатът в община Златарица, където 31,59 на сто от жителите са застанали зад кандидатите на ВМРО за членове на Европейския парламент. В община Велико Търново за листата са гласували 9,75% от избирателите. В областния център ВМРО има 1753 гласа или 10,60%, в община Горна Оряховица – 8,40%, отчете търновският депутат. По негови думи резултатите в тези три населени места и в региона са над средните за страната.

„Листата не беше партийна, а листа на граждани и личности. Не се притесняваме, че имената на известни и авторитетни хора ще изместят някой наш партиен функционер или активист, защото мислим, че това е пътят на обединението на патриотичните сили в страната. Когато не може да се постигне обединение с партийните вождове, то обединението може да бъде постигнато с гражданите.  И това ще бъде следващата ни стъпка – да отворим листите на местните избори  за по-широко гражданско присъствие”, каза доц. Михов.

Според зам.-председателя на ВМРО партията ще продължи да следва линията си на конструктивизъм, прагматичност и открит диалог с хората. „Ние коалиция няма да разваляме, защото не се оттегляме от поетите ангажименти”, заяви още доц. Милен Михов.

Той обясни, че няма аргументи за предсрочни парламентарни избори до местния вот през октомври. „Хората гласуват не за марка, а за личности, за хора, които отстояват определени ценности. Политическите заклинания и еквилибристика вече не могат  да носят гласове и успех на изборите. Мисля, че българското общество се връща към своите корени на родолюбие, патриотизъм и национално самочувствие. Възстановява се имунната система на нацията. В България, за радост, крайно десни ксенофобски и подобни политически формации не виреят  за разлика от Европа, както и политически проекти с чуждо политическо влияние не намериха подкрепа”, коментира народният представител.

Михов съобщи, че кандидатските листи на ВМРО за предстоящия местен вот вече са готови, а амбицията на областното ръководство е да имат свои представители в общинските съвети на десетте общини във Великотърновско.