Политика

Доц. д-р Милен Михов дари книги на Регионалната библиотека „П.Р.Славейков“

Книги от личната си библиотека дари на Регионалната народна библиотека „П.Р.Славейков“ във Велико Търново кандидатът на ВМРО-БНД за президент на България доц. д-р Милен Михов, който е и водач на листата във Великотърновски регион. Някои от изданията са на историческа тематика, има книги по изкуствознание, етнографски изследвания и художествена литература.
„Речник на българските говори в Южните Родопи, Драмско и Сярско“ от Лучия Антонова – Василева и Георги Митринов, „Богородица вместилище на невместимото: човешки измерения на палеологовото изкуство в Константинопол от Емануил Мутафов, „Mementf Artes“, алманах, посветен на изследванията на изкуствата, които Българската академия на науките прави вече 70 години, са част от заглавията, които доц. Михов дари на Регионалната библиотека във Велико Търново.
„За мен една от най-ценните книги, която от тук нататък библиотеката ще съхранява, е тази на професорът по история Емануил Мутафов. Това негово изследване е на практика последната книга за манастира „Хора“ в Истанбул преди Ердоган да го превърне в музей-джамия. Последното изследване на стенописите, на църквата ни манастира като исторически и културен паметник“, коментира доц. Милен Михов.
Кандидатът на ВМРО за президент на България се включи и в символичния протест на търновските библиотекари, които настояват за нормални условия за опазване на книжното наследство на нацията и за достойно заплащане на труда им. Доц. Михов подкрепи служителите на библиотеката, които споделиха пред него, че единствено за техния бранш Министерството на културата не е подписало споразумение, с което възнагражденията им да бъдат обвързани с минималната работна заплата.

 

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление