Спорт

Добро представяне на състезателите ни в Държавното първенство по ориентиране

Бронзов медал спечели великотърновецът Апостол Атанасов на Държавното първенство по ориентиране за мъже и жени 20-21. Заедно с други 8 членове на Спортен клуб по ориентиране „Трапезица 1954” той се състезава в Пещера и околностите на града.

Първият старт бе спринтова щафета. Първият тим, съставен от Мариана Атанасова, Григор Караиванов, председател на „Трапезица 1954”, Валентин Шишков и Елица Атанасова се класира на 5-о място. Вторият отбор в състав Преслава Стоянова, Апостол Атанасов, Александър Атанасов и Мила Атанасова успяха да заемат 12-та позиция в крайното класиране.

През втория ден се проведе и средната дистанция в близост до града. В мъжката елитна група Апостол Атанасов зае 8-ма позиция, Григор Караиванов 11-та, плътно следван от Валентин Шишков и неговото 12-то място. При жени 20 Елица Атанасова успя да се пребори за 5-ата позиция и да направи най-доброто класиране за великотърновския клуб.

В последния трети ден от първенството, състезатели бягаха спринтова дистанция в Брацигово. Апостол Атанасов стана трети при Мъже 21 Елит, веднага зад него се нареди Валентин Шишков с 4-то място, а Григор Караиванов зае 6-та позиция. В Жени 20 Елица Атанасова успя да се класира 17-та.

сн. – фейсбук СКО „Трапезица 1954“