Интервю Култура

Дичо: Музиката ми ще става все по-чиста и хубава, защото дъщеря ми отвори ангелските порти за хубавите неща в живота

Дичо Христов е един от изпълнителите, които тази вечер ще се качат на сцената на Летния театър във Велико Търново, в подкрепа на проекта „Готови за работа”, реализиран от Агенцията по заетостта. Събитието започва в 18:30 часа, а в програмата му са включени още Теди Кацарова, DJ Моник и фолклорна формация „Раховче”. Пред великотърновската публика Дичо и Теди Кацарова ще представят своята нова песен „Остани”, която днес прави своята премиера в Общинско радио Велико Търново. „Покрай тази песен и събирането в една колаборация с Теди и още музиканти, се включихме в проекта на Агенцията по заетостта. Тяхното послание е много хубаво – в тези бюра може да се помага на хората, те да бъдат упътвани от специалисти какво да работят. Програмата е чудесна за младите, надявам се да им помогне да разберат, че има смисъл”, коментира Дичо.

Песента „Остани” е създадена по идея на китариста Пепи Рангелов, но по нея са работили 5-6 души. Текстът е дело на Румен Гайдев, Теди Кацарова, Дичо и Ангел от Оги 23. „Тук в София много хора пишем текстове и правим музика – работим в колектив, правим и в момента заедно нови неща. Работя с хора, с които ми е готино, с хора с еднаква енергия. Правим музика, с която помагаме да им е хубаво на хората – правете любов, не война, това е посланието ми за вас”, допълни изпълнителят.

С трима музиканти работи основно Дичо Христов, сред приятелите, с които творят по различни проекти, са Акага, Део и Скандау. „Моята музика ще става все по-чиста и по-хубава, защото моята дъщеря Ариел отвори ангелските порти за хубавите неща в живота. Когато човек има дете, докато го възпитава, възпитава и самия себе си. Това е моето вдъхновение, истинска сила и послание. Нали знаете – ние, българите, имаме стар ген. Нашите деди колобрите са служили на народа си, постили са, били са лечители, водачи. Те са мигрирали в Азия, Европа, учили са индийци, пакистанци, перси, китайци да живеят в мир и любов, да си помагат. Учили са ги на лоялност, на закон. В миналото в българския народ, ако някой затъне материално, всички са му помагали. Имало е общество. В последно време се опитват да ни объркат енергиите и живота, надявам се да имаме вяра и сила да останем в добрата посока”, сподели Дичо. А правилият път, продължава мисълта си певецът, е да правиш хубави неща за себе си и за другите, да помагаш на приятелите си, да се грижиш за семейството и да не забравяш родителите си. Семейството, това е най-важното, категоричен е Дичо.

Посланията за доброта, любов и вяра ще даде като подарък днес за великотърновци, по време на концерта в Летния театър във Велико Търново, той. „За болярите не мога да мисля нищо друго, освен – обичам Велико Търново! Детството ми мина в този град, обичам да ловя риба в Янтра, често идвам тук, винаги с добри чувства. Това е град, в който е удоволствие да споделиш творчеството си и да попееш за любов”, каза още Дичо Христов. По-късно тази вечер той ще има участие и в търновски пиано бар.