Денят Култура

Дичо дари наградата си от „Като две капки вода“ на Никол

Дичо, който стана победител тази седмица в телевизионното шоу „Като две капки вода“ дари наградата си от 1000 лева за лечението на великотърновката Никол Владкова. Рок звездата влезе в ролята на италианския певец Ал Бано като си партнираше с Михаела Маринова, която се превъплъти в Ромина Пауър. Техният дует спечели зрителската аудитория тази седмица.

„Имам кауза за едно момиче от Велико Търново, аз имам участие и няма да мога да присъствам на благотворителния концерт за нея на 22 май. Това е Никол Владкова, тези пари са за нея – да оздравява и да се чувства добре!“, поясни пред водещите и публиката Дичо.

Припомняме, че съученици на 18-годишната Никол организират благотворителен концерт за набиране на средства за втория етап от лечението й. Концертът ще се състои на 22 май от 18,30 часа в МДТ „Константин Кисимов”. В програмата безвъзмездно ще участват Руслан Мъйнов, Орлин Горанов, Искрен Пецов, Духовият оркестър при Националния военен университет, певецът Галин, хип хоп „Бандата на ръба”, изпълнители от спортен клуб ЗОКИ, танцьорите от „Търновска царица”, Лилия Ангеличева, Гергана Стоянова и малкият талант от Горна Оряховица Александър Момински. Поканите на цена от 20 лева са в продажба от днес в билетните каси на театъра.

65 хиляди евро за по-малко от месец събраха учениците от началото на кампанията в подкрепа на Никол. В инициативата се включиха Община Велико Търново, местни фирми и предприятия, общественици, граждани, познати и непознати на момичето. Средствата вече са похарчени в първия етап на лечение на заболяването, което е включвало химио- и лъчетерапия.

Никол Владкова е зрелостник на ПМГ „Васил Друмев”. Развива рядко онкологично заболяване – сарком на меките тъкани в областта на шията.

снимка – личен архив Дичо