Образование

Дизайнерската школа „Иглата” стартира втори сезон

Преди седмица стартира кандидатстването за второто издание на школа „Иглата”, която дава възможност на млади дизайнери да се обучават в избраната специалност, под менторството на опитни специалисти и съответно – да навлязат в реалната бизнес среда, като изработят продукти за своите първи клиенти. „В повечето случаи това изобщо не е лесна задача. Голяма е разликата от това, да те учи ментор или преподавател, който е склонен да ти даде още няколко дни отсрочка и работата с  клиенти. Това учи на дисциплина, в повечето случаи”, коментира Виктория Добринова от екипа на организаторите.

Тази година тематиката на своеобразната академия е фокусирана изцяло върху креативния графичен  дизайн, а самата програма е разделена на два етапа – „Школата” и „Ателието”. Всички подробности за обучението и  условията за участие са детайлно описани на официалната страница на школата – http://shkolaiglata.com/. Проектът предоставя шанс на участниците да изберат – дали ще бъдат част единствеено от обучителния процес или ще приемат и своите първи поръчки, като така да се сблъскат със специфичните предизвикателства на професиите, допълва Вики Добринова.

Бутиковата агенция „Шивачи”  проведе Пилотния сезон на школата, в началото на март. Само за две седмици на имейла на организаторите са постъпили рекордните за Велико Търново над 90 кандидатури за участие в проекта. За няколко месеца 13 избрани кадри се обучиха и получиха първите си  задачи в три професионални направления – графичен дизайн,  видео обработка и уеб, и маркетинг. „Въпреки, че заложената максимална бройка участници бе десет, в крайна сметка селектирахме 13 души, наистина имаше страхотни личности, които заслужаваха да се включат, но и нашият екип имаше предел на силите – просто не очаквахме толкова много хора от Велико Търново да проявят интерес за толкова кратко време”, споделя още Вики

Създателите на дизайнерската школа са постоянно активни както във Фейсбук, така и на официалната си страница – всеки който желае да се свърже с тях може да го направи лесно –било то в социалната мрежа или на посочените и-мейли и телефони, а кандидатстването за втория сезон на креативната академия ще продължи до 11 октомври.