Община

Деца ще призоват за пътна безопасност този петък

Десетки деца, заедно със служители на Пътна полиция ще раздават листовки на пешеходци и водачи, около пешеходни пътеки във Велико Търново и населените места в общината, този петък. Това обяви на пресконференция зам.-кметът проф. Георги Камарашев. Облечени в жълти жилетки и фуражки, подрастващите търновчета очи в очи с с шофьори и пешеходци ще ги призовават за разумно поведение, за да намалим жертвите от войната по пътищата. За целта са разпечатани 1000 флаера, които ще бъдат предоставени на участниците в кампанията.

Да привлекат вниманието на неразумните водачи към рисковото поведение на пътя е една от основните цели на мероприятието, организирано от Дирекция „Социални дейности” в Общината, съвместно с ОДМВР, Сдружението на кметовете и кметските наместници и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”, подчерта председателят му Благовеста Факирова. Инициативата е част от Общинската кампания „Намалете скоростта заради децата”, в която ще се включат и 20 възпитаници на Детската полицейска академия към ОУ „П. Славейков” в старата столица, коментира началникът на социалната дирекция в Общината Росица Димитрова.

Двойно са намалели произшествията с непълнолетни за първото четиримесечие на годината, в сравнение със същия период на миналата година, отчетоха главен инспектор Атанас Атанасов и комисар Стефан Николов от ОДМВР в старата столица. Партньор на кампанията в населените места е Сдружението на кметовете и кметските наместници, припомни председателят му Антон Кръстев. Тя ще стартира в петък около 10:00 ч. за Велико Търново и около обяд за останалите населени места.