Спорт

Деца се учиха на спортно ориентиране

27 деца се включиха активно през август в тренировките на групата за начинаещи по ориентиране, организирани от Спортен клуб по ориентиране „Трапезица 1954” – Велико Търново.

Четири бяха основните локации, в които малчуганите практикуваха два пъти в седмицата спорта. Те бяха разположени в парковете „Бузлуджа” и  „Картала”. Компас за ползване по време на някои от упражненията, карти и обучителни материали за всяка тренировка и информация за възможности за занимание със спорта след едномесечната група, получиха децата от Григор Караиванов, ръководител на клуба по ориентиране. През септември той ще организира нова група за начинаещи. Ще направи и отворени занимания за работещи и студенти.

„Всички състезатели, ръководството на клуба, треньори и членове се включиха активно в организирането на групите и тренировките, за да може да се обърни достатъчно внимание на всяко дете и качеството на групата да бъде високо. Искаме да сме активни в града. Защо не, ориентирането да стане масов спорт, както е в Скандинавието”, пожелава си председателят на СКО „Трапезица 1954“ – Велико Търново.

      

сн. личен архив на Григор Караиванов

Кремена Крумова – Попова