Любопитно

Деца сами боядисаха детската си площадка в с. Миндя

Деца боядисаха сами детската си площадка в центъра на великотърновското село Миндя. Идеята дойде от Ваня Илиева, ръководител на Центъра за работа с деца в населеното място.

„Децата играят на тази площадка. Попитах ги дали са съгласни да свършат едно добро дело, те се съгласиха, получихме разрешение от кмета и се задействахме. Боядисахме металните елементи на трите пързалки, двете люлките и гъбката”, поясни Илиева.

В инициативата се включиха 10 деца и младежи на възраст от 5 до 21 години. С годините металът се е олющил и се наложило ново пребоядисване с цветни бои. А те са дарение от благодетел от селото, обяснява още Илиева.

С една родителка тя обмисля още проекти за забавление на децата, а именно – летни семейни игри на открито. В тяхното организиране ще се включи и екипът на местното читалище.

В културната институция също кипи живот. Всеки четвъртък се излъчва лятно кино по звездите за местното население и гости на селото. Стефка Попова, сътрудник към читалището също има идеи за занимания на децата. Сред тях са уъркшопи по тъкачество на открито и обучения, водени от специалисти на екотематика.

Кремена Крумова – Попова