Денят

Деца рисуваха върху чанти от екологични материали

Сърца, чадъри, цветя, прекрасни домове, човечета – това са само част от сюжетите, които десетки деца рисуват днес в парк „Дружба“ във Велико Търново. Творбите оживяват върху екологични чанти, осигурени за инициативата от Екстрапак.

Изненадани сме от големия интерес. Включват се и малки деца. Целта ни е да ги научим да събират отпадъците разделно. Затова с образователни игри поясняваме начините и защо това е необходимо.Те трябва да знаят също, че в съответния контейнер – например за пластмаса, не трябва да се изхвърля замърсен отпадък, защото това по-късно затруднява работата на поточната линия при рециклирането му.“, сподели Маргарита Симеонова от сдружение „Свят за бъдещето“. Негови доброволци реализират инициативата съвместно с „Младежка банка“ по проекта й „Рисувай природата“.

Предстои провеждане на тематични срещи за разделното събиране на отпадъци и рециклирането им и в детските градини във Велико Търново. В момента уточняваме графиците и ще започнем образователните си посещения при малчуганите в средата на октомври„, каза още Симеонова.