Община

Деца преписаха Търновската конституция и я подариха на Парламента

Собственоръчно преписано копие на Търновската конституция връчиха днес на председателя на 44-я парламент, Цвета Караянчева, девойките от клуб „Млад депутат” към ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, които в продължение на няколко месеца са работили усърдно над репликата. Председателят на Народното събрание пристигна в старата столица, за да връчи лично на градоначалника инж. Даниел Панов статута „Историческа и oуховна столица на България”, който с единодушен вот бе одобрен от съвременните ни законодатели в петък.

В залата на музей „Възраждане и Учредително събрание” гостите посрещна директорът на РИМ- Велико Търново, д-р Иван Църов. „За мен е чест да съм сред вас в могъщата българска твърдина Велико Търново”, каза в словото си Караянчева и подчерта, че с огромна чест и удоволствие връчва статута, който се връчва на основание чл.86, ал, 1 от Конституцията. От името на инициативния комитет й бяха поднесени грамота и акрилен пейзаж на търновска улица.

„Няма как да не бъда развълнуван”, призна кметът Даниел Панов и подчерта, че Велико Търново и неговите граждани могат да бъдат пример за всички сънародници – със своето единство и общи стремежи.

На събитието присъства още областният управител проф. Любомира Попова, представители на инициативния комитет, директори на институции, общественици.