Любопитно

Деца посяха 30 нови дръвчета в акцията „ Лесовъд за един ден “

Детски „Горски празник“, в рамките на инициативата „Лесовъд за един ден“, се проведе във великотърновския  парк „Дружба“.

Повече от 120 деца от началния и среден курс на няколко великотърновски училища взеха участие в празник на гората, който през почивните дни се проведе в парк Дружба. В рамките на празника се състоя и инициативата „Лесовъд за един ден“, с която за втора поредна година се дава старт на Седмицата на гората.

Събитието, към което се присъединиха и много великотърновски семейства бе организирано от Северноцентралното държавно предприятие – Габрово, ДГС „Болярка“ и Регионалната дирекция по горите – В. Търново.

„Гората е живот“ е мотото на тазгодишната кампания, посветена на белите дробове на планетата. Учениците от търновските училища, по отбори залесиха мини-гора от над 30 иглолистни дръвчета.  Специално за малчуганите служителите на Регионалната горска дирекция организираха демонстрация на редовна проверка на бус, превозващ дървесина. Така подрастващите имаха възможност да видят нагледно как се осъществява контрол на добивания материал в 14-те общини на територията на Търновска и Габровска област.