Култура

Деца и родители се включват в помощ на църквата в с. Ялово

Благотворителна изложба – базар организират група родители във великотърновското село Ялово по време на празника на населеното място на 7 юни, неделя. В нея се включват и десетина деца. Те са изработили сапунчета в различна форма, дървени магнити с различни изображения и изработени с техниката пирограф, както и малки други сувенири. С парите от продадените арт изделия те ще подпомогнат Църковното настоятелство на местния храм “Света Троица”, в който тече основен ремонт.

61 000 лева бяха събрани преди Нова година от дарители, припомни кметът на с. Ялово Христо Георгиев. До края на септември църквата трябва да е стенописана. Предстоят още ремонтни дейности по храма.

Още по-чудесното е, че децата се забавляваха заедно за добра кауза, изработвайки със своите собствени ръчички прекрасности. На ежегодния сбор децата ще имат щанд, на който ще продават своите ръчно направени сапуни, магнити, дървени плочки, сукуленти и още куп прекрасни неща, изработени от тях. А всички парички, които съберат ще бъдат за църквата, в която текат ремонти. Прекрасно е, че най-малките жители са загрижени, сплотени и творят в полза на своето селце„, поясни една от майките организаторки Ралица Саралиева. 

Кремена Крумова – Попова