Образование

Детска ясла „Мечо Пух” с обновено дворно пространство и нови съоръжения за игра

Изцяло е обновен дворът на детска ясла „Мечо Пух” във Велико Търново. Малчуганите вече се радват на новите люлки, пързалки, влакчета и къщички, а големият празник за откриването на детския кът ще бъде този петък от 10 часа. Щастливата новина сподели за Общинското радио директорката на яслата Павлина Рачева. „Уредите бяха стари и амортизирани. Половината от тях дори ликвидирахме, тъй като бяха много опасни за децата. Нямахме нищо – само две люлки и пързалка”, обобщи Рачева. Тя допълни, че ремонтът на дворното пространство се реализира във връзка с програмата на Община Велико Търново за обновяване на детските площадки в града – в междублокови пространства, детски ясли и градини.

Още миналата година е стартирал ремонтът в яслата, намираща се в непосредствена близост до парка „Дружба”. „Имаше много работа, минахме през доста перипетии, но вече приключихме”, посочи директорката.

Уредите за площадката отговарят на всички условия за безопасност, настилката е омекотена. Реализирани са от русенска фирма.

В момента за 96 деца се грижат общо 16 медицински сестри, пет детегледачки и друг обслужващ персонал. „Колективът е доста сплотен, страхотни професионалисти са. От много години работят заедно”, добави Рачева.

ДЯ „Мечо Пух” очаква своите нови възпитаници. Близо 60 малчугани ще прекрачат прага на детското заведение след лятната ваканция.