Здравеопазване

Детска площадка ще радва малчуганите от отделението към великотърновската областна болница

Детска площадка ще бъде открита в двора на областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново на 30 ноември от 15 часа с официална церемония. Когато в началото на тази година сдружение „Промяна в поколението“ лансира дарителска кампания „Радостта е здраве“, надеждите на всички са големи, а особено на неговата основателка – Цветомила Демиркова, родена и израснала в старата столица. Кампанията цели набирането на средства, необходими за изграждането на постамент за детска площадка в двора на областната болница. В продължение на дълги години представители на сдружението са развивали успешно сътрудничество с Детското отделение към болницата, затова и желаят да зарадват малките му обитатели с тази нова придобивка.

Сдружението успява да подсигури нужните средства за детските съоръжения, но за да бъдат монтирани те, се изисква изграждането на бетонова основа под тях. За изключително кратко време Общината успява да изгради необходимата платформа и да я покрие с каучукова настилка, върху която по-късно биват поставени детските съоръжения.

Сдружение „Промяна в поколението“ фокусира усилията си към създаване на осезаема и устойчива промяна сред деца и подрастващи посредством интерактивни образователни програми, социални дейности и подпомагане регионалното развитие на местата, където децата прекарват своето ежедневие. Детската площадка в двора на Великотърновската болница е четиринадесето поред дарение в размер на 8 249,52 лв, което сдружението прави в изпълнение на своята мисия и съгласно заложените си цели.