Култура

ДЕС „Румина“ с девети концерт с песни за любовта

За девета поредна година талантите на студио „Румина” при Военен клуб – В. Търново организираха концерт под надслов „Обещай ми любов”, посветен на предстоящия Празник на влюбените. В съботния следобед пред родители, приятели и фенове те изпълниха близо 30 песни на български, английски, руски, немски и френски език.

Сред гостите на концерта бяха проф. Сребра Михалева – преподавател по „Поп и джаз пеене” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и Муз. академия в Пловдив, известната великотърновска художничка Иваничка Панева, любимецът на децата – фокусникът Мистер Ник.

Преслава Стоянова (13 год.), лауреат на наши и международни конкурси, откри концерта с  песента-емблема „Обещай ми любов”.

„Тази песен е една от любимите на студиото, а и Силвия Кацарова е наша дългогодишна приятелка. Вече девет години концертът ни в навечерието на Св. Валентин започва с нея. За мен е чест да бъда нейна изпълнителка за втора поредна година” – сподели Преси.

„Любовта е свято чувство, с което и от което се раждаме, живеем и остаряваме. А и в нашата музика – популярната, почти винаги се пее за любов. Тъкмо затова, преди девет години решихме в навечерието на 14 февруари винаги да правим концерт с песни за Н.В. Любовта. И сега подбрахме най-подходящите за възрастта на нашите изпълнители и така в плейлиста ни се оказаха почти 30 песни от репертоара на Лили Иванова, Васил Найденов, „Сигнал”, Михаела Филева, Миро, Мими Иванова, Кичка Бодурова,Невена Цонева, Нели Рангелова, Роси Кирилова, както и хитове на Силви Вартан, Филип Киркоров, Елене Фишер, Риана, Лара Фабиан…Имаше песни от детски филми и от голямата „Евровизия. Нашите „румИнци” се бяха погрижили и за атмосферата в залата. Бяхме заобиколени от червени балони, малки и големи червени сърца, изработени от талантливите ни певци…Сред приятните изненади на концерта бе и подаръкът на акад. Христо Панев – „Гроздобер”, напомнящ, че 14 февруари освен празник на Любовта е и празник на Виното, възпято също в много песни ” – разказа ръководителят на студио „Румина” Румяна Начева.

Възторжената публика награди с бурни аплодисменти изпълненията на Ани Попкръстева, Васи Василева, Моника Узунова, Моника Тодорова, Алекс Карабоев, Дари Станева, Сиера Лари, Даная Стефанова, Йоанна и и Моника Алексиеви, Пламенна Петрова и всички малки певци от студио „Румина”.

Празничният концерт завърши с традиционната торта, този път в чест на малката певица Вили, която навърши 6 годинки и вече дава сериозна заявка за голямата сцена.