Денят Община

Десет населени места от общината са най-тежко пострадали от вчерашната градушка

Десет населени места от общината са най-тежко пострадали от вчерашната градушка. Още късно снощи бе въведен в действие общинския план за реакция и защита при бедствия и аварии. Сформирани бяха няколко комисии от Общината, които вече са на терен. Заедно с кметовете на населените места те посещават всяка къща, описват щетите и съставят констативни протоколи, за да могат хората да кандидатстват за еднократна държавна помощ.

„Призивът ми към всички български граждани е, ако имат излишни стари и здрави цигли и керемиди, нека ги дарят в подкрепа на най-нуждаещите се хора – самотноживеещите и без наследници. Организиране и координиране на дарението може да бъде направено на телефони 062619102 и 0887209451. Водя разговори и с местни строителни фирми, които също да помогнат с материали за припокриване на покривите на най-нуждаещите се“, написа във Фейсбук страницата си кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов.

Комисии установяват щетите и по земеделската продукция, за да може да се подаде документация към Министерство на земеделието за определяне на обезщетения на декар площ.