Култура Социални дейности

Десетки деца и родители се насладиха на празничния концерт „Възкресение“

Десетки деца и родители се насладиха на празничния концерт „Възкресение“, организиран от Сдружение „Елита“ в читалище „Надежда“. Талантливите възпитаници на музикалната школа от В. Търново изпяха прекрасни пролетни и Великденски песни, създадвайки неповторима атмосфера. Изпълнителите пяха сред картини и ръчни изделия, изработени от деца и младежи, обхванати също в проект „Нотна палитра“. В концерта се включиха и възпитаници от Училището по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“ в Русаля, които поздравиха малките художници. Концертът и изложбата бяха поредно събитие по проект „Нотна палитра“, реализиран от екипа на Сдружение „Елита“. В него са включени малчугани от група „Детство мое“ в Детска градина „Соня“, батковци и какички от дузина училища във Велико Търново, Центъра за деца със специални образователни потребности в Ново село и от Училището по изкуства и занаяти в Русаля.

Събитието беше открито от официалните гости: скулптура Борис Борисов, архитект Донка Колева, д- р Жаклин Павлова, Директор на ДГ „Соня“ и Мартин Коцев, Директор на ЦСОП с. Ново село. Директорите на двете институции благодариха на Петя Василева и Дария Василева за съвместната работа и обучението на техните възпитаници, подчертавайки напредъка на децата.

А, че произведенията на малките художници и скулптури допаднаха на всички присъстващи пролича веднага след началото на благотворителния базар, на който почти всички артикули, пуснати разбира се на символични цени, бяха изкупени.

Събраните средства, в размер на 368 лева, бяха дарени на децата от ЦСОП с. Ново село.

Проект „Нотна палитра“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria.