Образование

Десетдневен Маратон на доброто в ЧНУ „АзБуки“ в село Беляковец

Десетдневен Маратон на доброто проведоха в началното училище „АзБуки“ в село Беляковец. През периода деца, ученици и учители изработиха коледни  украси, картички и сувенири. Ръчно направените изделия бяха изпратени на фондация „Злато“, която подпомага деца с онкохематологични заболявания.

„Всяка година децата приемат  радушно нашите работилници и участват с много голямо желание. Заедно с учителя по рисуване  Галя Николова  в часовете по изобразително изкуство и в часовете за занимания по интереси те изработиха  елхички от шишарки,  естествени материали и хартия. В Маратона се включиха и семействата на Борил, Тея, Давид и Виктор, както и колегите ни от детска градина „Малки стъпчици“ в село Присово“, каза Даниела Маринова, учител на предучилищната група в „АзБуки“.

Преподавателят уточни, че благотворителната инициатива е традиционна за педагогическия екип и неговите възпитаници. Миналата година средствата от разпродажбата на коледните сувенири са предадени на приюта за животни във Велико Търново.