Образование

Ден на ученическото самоуправление проведоха в Езиковата гимназия

Повече от 15 години в първите дни на юни в Профилираната езикова гимназия се провежда Ден на ученическото самоуправление. В ролята на директор, зам.-директор, класни ръководители, служители на администрацията тази година влязоха близо 130 младежи и девойки. За първи път и медицинската сестра в училището има свой заместник – Каролина Александрова от немската паралелка на 10 клас.

10-класничката Ина Матеева от испанската пое длъжността на директора Смилена Тодорова. „ Демонстрирам чудеса на дипломацията в преговори с началници, родители, учители и ученици. Откривам нови възможности за развитие на материално-техническата база. Отбирам от тънкостите на строително-ремонтните дейности. Слагам в малкия си джоб главни счетоводители с уменията си във финансовото планиране. Врачките ми завиждат за дарбата да предвиждам бъдещето и да го въплъщавам в стратегия“, бе надписът на вратата на директорския кабинет.

10-класникът Христодар Йосифов от немската паралелка зае поста на един от зам.-директорите Тошко Христов. „Само днес правя размествания, замествания, премествания всякакви по желание на клиента“, бе изписано на плаката за този кабинет.

„Сговорна дружина планина повдига и училището обръща надолу с главата. Днес не работим с документи, не поставяме оценки, не приемаме медицински бележки и не извиняваме отсъствия“, прочете на вратата всеки посетител на учителската стая.

„Четенето на книги може да увреди сериозно вашето невежество“, бе изписано на табелата на библиотеката в Езиковата гимназия. След като успешно се справи с класното си мястото сред читателите зае Стела Михайлова от испанската паралелка на 10 клас.

Отговорностите на педагогическия съветник Виолетта Найденова си поделиха изучаващите езика на Гьоте и Сервантес 11-класничката Александра Здравкова и 10-класничката Магдалена Бонева. Вратата и на този кабинет бе широко отворена през целия ден с представянето „ Хората искат съвети, само за да не ги спазват или ако ги спазват да има кого да обвинят за това, че ги е посъветвал“ с шеговитото допълнение „ Гледаме на боб, леща, кафе и други подръчни материали и на ръка – стига да не е празна“.

С безкрайния поток на кореспонденцията и всички ангажименти в канцеларията още в ранни зори се зае 10-класничката от френската паралелка Белослава Илиева. До обяд успя да изпише толкова, колкото в часовете по български език и литература и по география, поотделно разбира се!

На входа на гимназията на смени задълженията си изпълниха близо 20 младежи. Нито един познат или непознат посетител на можа да се изплъзне от зоркия им поглед!

С ежедневното почистване на сградата и прилежащите територии се зае многобройна команда, която покри показателите по физическо поне за седмица напред.

А тази информация достигна до вас благодарение на всеотдайната пресслужба в лицето на единадесетокласничките Магдалена Василена и Теодора Владинска от английската паралелка и Ивена Ченова от испанската.