Здравеопазване

Ден на отворени врати за бъдещи родители организират в МОБАЛ

МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” АД организира Ден на отворени врати за бъдещи родители в Отделението по акушерство и гинекология и Неонатологичното отделение на 18 юли /вторник/ 2017 г., от 12:00 ч. до 13:00 ч.
Желаещите да се запознаят на място с условията в двете отделения на най-голямото болнично заведение в област Велико Търново следва да заявят визитата си предварително на „лично съобщение” във Facebook страницата на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов”, като посочат име, както и име на евентуален придружител /татко, баба/ и телефон за обратна връзка.
Ще могат да бъдат посрещнати до 20 бъдещи майки и 20 бъдещи татковци. Пред бъдещите майки и бащи представител на МЦ „Афродита“ ще разкаже за съхранението на стволови клетки, които могат да се окажат животоспасяващи за новороденото. Ще се разясни полезността на тази услуга и защо уникалният момент да бъдат събрани тези клетки е по време на раждането. Ще бъдат изтъкнати и предимствата на „Future health“- първата частна акредитирана банка за стволови клетки в Европа.
Записалите се бъдещи родители ще получат подробна информация за грижата за новородените от дежурния екип в Неонатологично отделение, а след това ще разгледат отблизо първокласните условия за родилките и техните рожби.
По възможност във времето за обиколка ще бъдат достъпни двете предродилни и родилни зали за нормално раждане, стаите за настаняване на родилки и бебета във времето за послеродов престой, стаята за здраво новородени, т. нар. физиологичен сектор, помещенията за диагностика и лечение на недоносени и рискови новородени.