Полиция

Делегация на Министерството на обществената сигурност на Виетнам гостува в ОДМВР

Четиричленна делегация от щаба на „Мобилна полиция“ на Министерството на обществената сигурност на Социалистическа република Виетнам, предвождана от генерал –лейтенант До Дък Кинх посети  Областната  дирекция във Велико Търново.  Гостите се срещнаха с ръководството и обсъдиха въпроси, свързани с противодействието на тероризма, охраната на обществения ред при масови мероприятия и противодействието на силите на реда в случай на ескалация на конфликти.
Директорът старши комисар Димитър Машов, заместник-директорът комисар Христо Христов и началник-отдел „Охранителна полиция“   комисар Стефан Николов представиха пред гостите структурата на Областната дирекция и организацията на работа по направленията на охранителна, криминална полиция и по линия превенция.
Гостите подариха на старши комисар Машов реплика на символа на Виетнамската държава, взета от голям манастир – светилище във Виетнам, провинция Нам Бин. Той от своя страна им връчи реплика на Света София.
Виетнамската делегация посети и община Велико Търново, където кметът инж. Даниел Панов направи кратка презентация на областния град. Снощи със съдействието на община  Велико Търново гостите се насладиха на аудиовизуалния спектакъл „Звук и светлина“.
Посещението на чуждестранната делегация е в изпълнение на Плана за сътрудничество и обмен на делегации между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на обществената сигурност на Социалистическа Република Виетнам.