Образование

ДГ „Слънчев дом” стана на 6 годинки

Най-младата детска градина в старопрестолния град вече отпразнува своя шести рожден ден. По повод празника, персонала на градината почерпи малчуганите с вкусна торта, а професионален аниматор ги забавлява с много песни, танци и игри, информира директорът Даниела Денчева.

Забавачницата, в която се възпитават десетки подрастващи от търновския квартала „Картала“, за кратко време се утвърди, като едно от водещите детски заведения във Велико Търново, тъй като още от самото си откриване през ноември 2011 г. е базова градина за обучаващите се студенти в специалност „Предучилищна педагогика” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Миналата година бе отличена с награда за колектив на годината, по случай празника на българската писменост – 24 май.

Около 18 са квалифицираните преподаватели помощник-възпитатели, които всеки ден отделят време и грижа на малките търновчета. Наред с разкриването на пътеки към нови знания, основен приоритет за екипа на градината е да възпитават децата да търсят и откриват красотата в живота, споделят от учебното заведение.

Сградата разполага с 4 модерно оборудвани занимални – съобразени с нуждите на децата от различните възрастови групи, просторен физкултурен салон с редица съоръжения, подкрепящи по-доброто физическо развитие на децата, а дворът е разпределен на няколко площадки с модерни люлки, пързалки и уреди за игра на открито. Всеки ден подрастващите болярчета пътешестват с приказни герои по интригуващите пътеки на познанието, учат се да бъдат приятели, трудолюбиви и честни. Развивайки различни дарби и таланти, израстват с увереност в собствените сили, уверяват преподавателите в градината.