Образование

ДГ „Слънце“ стартира проект по „Еразъм +“

ДГ „Слънце” стартира нов двугодишен проект по програма „Еразъм +”, в рамките на който, със свои румънски колеги, преподавателите ще опитат да подкрепят социо-емоционалните умения в предучилищна възраст. Емоционална интелигентност и контрол на чувствата са сред ключовите думи на заданието, което е трети европроект за детската градина. На разменни начала педагогическият персонал на търновската градина и тази в северната ни съседка ще проведат тематични обучения, като домакинството във Велико Търново е насрочено за октомври догодина.

Координатор на целия проект е румънската страна, за която той ще бъде първият европейски. В партньорство ще работят още експерти от Латвия, Полша, Турция и България. От страна на ДГ „Слънце“ координатор е Дора Габрова, преподавател по музика, а пръв партньор на дейностите е психологът Даниела Малакова. С дейностите по проекта са ангажирани всички учители от педагогическия екип, а всички деца от I до IV група също ще са преки участници.

Стойността на проекта за ДГ „Слънце”14 773 евро е преведена на 80 %. Финансирането е съобразено с броя на пътуващите учители в трите мобилности, поясни директорът на заведението. „Смея да твърдя, че досега успешно сме приключвали проектите си, дейностите винаги са били много и разнообразни”, коментира Албена Генчева.

Тя сподели още, че вече екипът силно се вълнува за предстоящото домакинство догодина, което ще се състои в старата столица. „Винаги се стремим да представим страната си и в частност Велико Търново, нейната култура, традиции и обичаи в най-добрата страна”, категорични са от екипа на образователната институция.