Любопитно Социални дейности

Две социални институции са включени в „Мартеница аз ти връзвам” на сдружение „Зазоряване”

Две социални институции от община Велико Търново са включени в националната кампания „Мартеница аз ти връзвам” на сдружение „Зазоряване”. Това са Дом за медико-социални грижи за деца в град Дебелец и Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в с. Пчелище. За тях ще са нужни около 150 мартеници.  Досега са събрани 600 червено-бели символи от дарения. Те ще отидат за 22 институции от 12 общини в страната.

За втора поредна година сдружение „Зазоряване” организира националната кампания „Мартеница аз ти връзвам”. Целта й е събиране на мартеници, които ще бъдат подарени на деца и възрастни хора от социални институции. Миналата година бяха раздадени над 600 първомартенски символи за 12 социални институции, базирани основно в София. Над 25 лица се включиха с дарения.

Тази година кампанията се разраства и обхваща повече общини. По инициатива на част от социалните институции, на които получиха мартеници миналата година, бе създадена секция „Мартеница от мен , за теб“. В нея сега ще се включат деца и възрастни хора от 6 социални институции. Мартениците изработени от тях ще стигнат до други социални заведения от цялата страна.

Крайният срок на дарителската кампанията е 20 февруари. Как да дарите и предоставите мартеници може да видите на Фейсбук страницата на сдружението – https://www.facebook.com/%D0%97%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-105578997460606

Кремена Крумова – Попова