Образование

Две семейства и много деца се включиха в кампанията „Ела в библиотеката“

Александър Драгостинов, ученик в IV клас спечели първа награда в детския летен конкурс „Ела в библиотеката 2019”, една кампания на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” – Велико Търново под патронажа на председателя на Общинския съвет. Той е прочел за три месеца 41 книги. Неговата награда е лаптоп. Четец получава класираният на второ място Михаел Михов, също четвъртокласник, за прочетени 37 книги. На трето място с таблет е първокласничката Александра Георгиева, с взети 34 книги от библиотеката.

За своя личен пример Нели Митева, учител във великотърновското ОУ „П.Р.Славейков” получи награда електронен четец.

На официалното награждаване днес бяха връчени и специални и поощрителни награди за деца от предучилищна група до XIII клас. Те са осигурени от три издателства.

Две семейни награди връчи още екипът на Регионалната библиотека. Това са семейства Мошеви и Цанкови, които са активни читатели и потребители на услугата на институцията.

Тази година традиционната вече награда за партньорство беше връчена на ОУ „П.Р.Славейков”. Тя се връчва след дългогодишно сътрудничество между двете институции и безброй успешни проведени съвместни прояви.

Наградният фонд е осигурен от фирма „Кроношпан”.

„Ела в библиотеката се проведе от 15 юни до 15 септември. За това време новозаписаните деца са 1463, а близо 10 000 библиотечни единици бяха раздадени. Крайната цел бе насърчаване на четенето от ранна детска възраст. Кампанията се провежда за трета поредна година.

Кремена Крумова – Попова