Съд

Две години условна присъда получи мнимият ливански лекар Рушен Мохамед

Две години условно с 4 години изпитателен срок получи от Районен съд Велико Търново мнимият ливански лекар, опитал се да измъкне  500 щатски долара от майката на онкоболно дете. Съдът одобри постигнатото споразумение с Районна прокуратура- Велико Търново, с което 32-годишен мъж се призна за виновен и е осъден за извършен опит за измама, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Румен С. се призна за виновен за това, че за периода от 24.10.2017 г. до 02.11.2017 г. в  София и във Велико Търново, повторно, в немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал у жена от Велико Търново заблуждение, че е доктор Рушен Мохамед – ливанец по народност, специалист по коремна хирургия, практикуващ във ФР Германия и че е уредил преглед на болната й от онкологично заболяване дъщеря в клиника в Република Турция при лекар, който ще дойде от ФР Германия, за което следва да заплати в брой 500 щатски долара, и с това  направил опит да й причини имотна вреда в размер на 839,77 лева, представляваща левовата равностойност на исканата сума,  като опитът останал недовършен поради независещи от дееца причини. Престъпление по чл. 210, вр. чл. 209, вр. чл. 28, вр. чл. 18 от НК.

За това деяние му е наложено  наказание лишаване от свобода за срок от две години, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК е  отложено с изпитателен срок от четири години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда, уточниха от Апелативната прокуратура.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone