Спорт

Две бронзови отличия за СК „UnderdogS“ – В. Търново от Държавното първенство по кикбокс в Козлодуй

Две бронзови отличия спечели СК „UnderdogS“ – В. Търново от дебютните участия на Калоян Цветанов и Алтънай Кезимов в провелото се този уикенд Държавно първенство по кикбокс в стил „Фул Контакт“ в Козлодуй. За втора поредна година градът се превърна в арена, на която премериха сили кикбоксьори от цялата страна, а домакините, съвместно с Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай подсигуриха отлична организация и условия за това.

Участие в състезанието взеха двама представители на великотърновския клуб по кикбокс – Калоян Цветанов, категория до 33 кг при деца 9-10г. и Алтънай Кезимов в категория до 63.5кг, юноши младша възраст. И за двамата това беше първо участие в състезателен формат и представиха клуба и града достойно.

Калоян отстъпи по точки, пред представител на домакините в полуфиналите, като демонстрира качества, които подчертаха, че единственото което не му достига е опит. Алтънай също отпадна на полуфинал по точки, като дори успя да запише нокдаун над съперника си в последния рунд и беше на крачка от това да спечели право да спори за златото, но и при него, липсата на опит си каза думата.

„Стартираме подготовка за предстоящото ДП в стил „Лоу Кик“, което следва да се проведе в Шумен в началото на март“, уточни Иван Ангелов, треньор и основател на СК „UnderdogS“ – Велико Търново.