Образование Политика

Двама посланици участват в дискусия на ВТУ за предизвикателствата пред Европа и света

Среща-дискусия на тема „Глобалните предизвикателства пред Европа и света“ с посланиците доц. д-р Здравко Попов и д-р Любомир Тодоров ще се проведе на13 декември 2017 г. от 14:00 ч. в зала „Европа“ на Ректората на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Доц. д-р Здравко Попов е заемал редица високопоставени постове, сред които външнополитически съветник на Президента на България Желю Желев (1990-1992), Президент на УНИЦЕФ-България (1996-2002), основател и директор на Дипломатическия Институт на МВнР (2003-2006), посланик на Република България в Чешката Република (2006-2010) и главен редактор на сп. „Дипломация“. Той ще дискутира бъдещето на Европа и предизвикателствата, пред които е изправена.

Посланик д-р Любомир Тодоров е кариерен дипломат в МВнР. Сред постовете, които е заемал са: Посланик на Република България в Австралия, Посланик на Република България в Япония, ръководител на дирекция „Америка“ в МВнР и говорител на МВнР. Той ще представи позициите на Япония и Австралия пред лицето на глобалните предизвикателства.