Здравеопазване

Двама медици с номинации от РК на БЛС във Велико Търново за лекар на годината

Две номинации направи Районната колегия на Българския лекарски съюз във Велико Търново за лекар на годината. Повод за това е наближаващият Ден на българския лекар – 19 октомври, когато Българската православна църква почита и Св.Иван Рилски Чудотворец.

Номинацията от старата столица за награждаване на национално ниво е за д-р Стела Дюкянджиева – кардиолог от Горна Оряховица. Тя има своя специализирана практика, като винаги се отзовава и за консултации в други медицински структури. Лекар на годината на регионално ниво ще бъде д-р Георги Костов, който работи повече от 40 години в Комплексния онкологичен център в старата столица. Признанието на гилдията е за цялостния му принос към онкохирургията, за неговия професионализъм през годините и отношението му към пациентите.

Церемонията по повод Деня на българския лекар ще е в столицата на 19 октомври. Тържеството, организирано от Районната колегия на българския лекарски съюз във Велико Търново ще се проведе на 21 октомври в хотел „Севастократор” в Арбанаси, сподели председателят д-р Янка Минчева.