Денят

Дарете балните си рокли и костюми за деца в нужда

Бални рокли и костюми приемат като дарения от сдружение „Приятели, помагайте”. Те са предназначени за младежи в неравностойно положение, бъдещи абитуриенти. До момента са събрани 4 костюма и 10 рокли. Осигурени са бижута за дамите, както и фризьори, гримьори и коли за превоз до мястото на бала. В началото на май ще бъдат предоставени на момичетата и момчетата. „Искаме да им направим една хубава и незабравима вечер на младежите. И това е една добра възможност да помогнем на хора, които нямат финансови възможности”, заяви за Общинското радио Калина Тотева, председател на сдружение „Приятели, помагайте” за област Велико Търново. Каузата за събиране на бални дрехи се организира на национално ниво.

Сдружение „Приятели, помагайте” е създадено преди две години от албанеца Лео Кадели и вече има регионални структури в цялата страна. От декември 2017 година организацията има представител и за Великотърновска област. Това е 26-годишната Калина Тотева. Заедно със своите четирима приятели, тя работи за каузата да помага на различни хора в нужда безвъзмездно. Сдружение „Приятели, помагайте” са направили и едноименна група във Фейсбук, за да може по-бързо информацията да достига до повече хора. Вече 19 000 души харесват страницата на добротворците, значителна част се включват в каузите им.

В няколко акции в региона участваха членовете на сдружение „Приятели помагайте” в последните два месеца. Помогнаха на деца от дом за деца лишени от родителски грижи по време на Коледните празници, а преди дни и на мъж от Караисен, живеещ в крайно лоши условия.

Кремена Крумова – Попова