Община Общински съвет

Даниел Панов: Утвърждаваме Велико Търново като притегателен център за младите хора и за бизнеса

Това заяви кметът Даниел Панов в отговор на питане за изпълнението на наредбата за насърчаване на бизнеса, поставен от общинския съветник Стоян Витанов. „Велико Търново не е градът на 500-те лева. Заплатите вече са на доста добро ниво. Важно е, че нямаме безработица”, подчерта Панов. По негови думи в сферата на високите технологии работят над 1200 специалисти и техните възнаграждения са от 1200 до 4000 лева, а областният град е в Топ 6 на IT центровете в страната. Той изтъкна, че до 3 години ще бъдат завършени магистрала „Хемус” и пътят Русе – Велико Търново, и този факт допълнително ще усили инвеститорския интерес към общината.

„Основен приоритет е утвърждаването на старата столица като притегателен център за младите хора – за живеене, образование, професионална квалификация. Това е смисълът на всички проекти, които реализираме с европейски средства”, отбеляза градоначалникът.

„Велико Търново не се превръща в пазар на труда, формиран от нискоквалифициран и ниско заплатен труд”, каза Панов в отговор на въпрос, зададен от общинския съветник от АБВ Николай Илчев. Кметът изтъкна, че Общината  е получила висока оценка за съвременното си развитие както от постоянния представител на Световната банка в България, така и от главния изпълнителен директор на институцията Кристалина Георгиева.