Община

Даниел Панов разпореди проверка по случая със затиснатото от гума дете

Кметът на общината инж. Даниел Панов е разпоредил проверка по случая с пострадалото от тежка гума в парк „Дружба” дете. Преди два дни комисия, приемала ремонт на съседна детска площадка, е инспектирала и въпросната, но не са открити нарушения. Гумата е поставена от трениращи в парка културисти, но в момента е премахната е няма да бъде върната, защото няма разрешение за поставяне на такова съоръжение, каза кметът Панов. „Стараем се площадките да са изправни, правим ежеседмичен контрол, но не може всеки ден да има човек там. Тук идва и отговорността на гражданите и на родителите. В зоната за фитнес в парк „Дружба” има поставена табела, че тя е за ползване за лица над 18 години. Правилата трябва да се спазват и всички да бъдем отговорни.” – допълни кметът.

До края на юли ще бъдат ремонтирани още 4 детски площадки на територията на общината, а контролът от страна на общината по време на ваканционния период е непрекъснат, увери Панов.

Пострадалото от огромната гума дете вече е стабилизирано, след като му е била направена животоспасяваща операция снощи. Момченцето е било с кръвоизлив в стомаха в следствие на разкъсан черен дроб, но животът му вече е вън от опасност, съобщи д-р Сибила Маринова от великотърновската болница.

Мария Христова