Образование Община

Даниел Панов откри официално обновеното по проект СУ „Владимир Комаров”

Кметът на Общината Даниел Панов откри официално обновената сграда на СУ „Владимир Комаров”. В приветствието си той подчерта, че ремонт в учебното заведение не е правен отпреди 40 години. При ремонта са подменени ВиК инсталацията, фаянсовите облицовки по стените и подовете в мокрите помещения, изцяло е сменена електрическата инсталация.  Осигурено е ново оборудване в класните стаи. Извършено е благоустрояване на дворното пространство, създадена е достъпна среда за хора с увреждания. Обектът беше реконструиран с финансиране по проект „Развитие на модерна образователна инфраструктура в град Велико Търново”. Близо 8,7 млн. лева е стойността на проекта, в СУ „Владимир Комаров” са инвестирани 2,4 млн. лева.

Панов съобщи, че от 1 юни  охранител ще се грижи за опазването на новите игрища в двора на „Комаров”. Той ще бъде назначен  на половин щат и ще  следи   за реда и ползването на  спортните площадки и съоръжения след учебните занятия до 21,00 часа.

Градоначалникът пожела на учениците успешно завършване на годината и незабравимо лято с много усмивки, а на абитуриентите – успешна реализация. Насърчи  учителите да обучават децата в дух на родолюбие, да съхраняват традициите и обичаите и да пазят възпитаниците си, защото те са бъдещето на Велико Търново.

Директорът Янаки Лазаров благодари за подкрепата от страна на общинската администрация и увери, че модернизираната среда ще допринесе за повишаване качеството на образованието и ще създаде здравословни и сигурни условия за възпитание на учениците.

Нова специалност „Автоматизация на производствените процеси” се разкрива от учебната 2019/20 г. в  училището. За професионалната подготовка на средношколците със съдействието на „Кроношпан” предстои да се оборудва кабинет.