Икономика Община

Даниел Панов откри годишната конференция на браншовете дървообработване и мебелно производство

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов откри шестата годишна конференция на браншовете дървоообработване и мебелно производство. Събитието в старата столица събра близо 200 представители на фирми от двата сектора, както и много гости. В откриването участва и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев.

Даниел Панов приветства организаторите от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост в България, предприемачите и гостите. Той изрази удовлетвореност, че именно Велико Търново е център на национална среща от подобен голям калибър. Панов подчерта, че местната власт ще работи още по-усилено за създаването на оптимална бизнес среда, за облекчаване на административните процедури и за насърчаване на родното производство.

Даниел Панов посочи, че Велико Търново ще се превърне в един от най-големите логистични центрове в страната с реалиацията на стратегическата инфраструктура за Северна Българя – съединяването на магистрала „Хемус“ и строителството на високоскоростния път Русе – Свиленград, част от Девети европейски коридор. Отличната образователна мрежа в старата столица, двата университета и високообразованото население също са благоприятстващи фактори за всички инвеститори, каза още кметът.

В рамките на конференцията, която продължава през целия ден, ще бъдат връчени годишни награди за инвеститор, износител, иновация, най-бързо развиващите се малки, средни и големи предприятия, принос в образователната система и др. Обсъдени бяха теми за иновациите в производствата, повишаване на конкурентоспособността, развитието на професионалното образование и др.