Община

Даниел Панов: „За молитвата е важно не къде е отправена, а дали е искрена“

Кметът на Велико Търново Даниел Панов благодари на великотърновци, които прекараха Цветница – един от най-хубавите християнски и пролетни празници, в домовете си и се съобразиха с апела на лекарите и националния оперативен щаб. Панов апелира към жителите на историческата и духовна столица да бъдат дисциплинирани и през следващите дни.

„Аз съм вярващ човек. Винаги досега със семейството сме ходили на църква – и на големите празници, и в останалите дни, за да запалим свещ. Днес обаче си останахме вкъщи, запалихме свещ пред иконата и се помолихме за здравето на близките и на всички вас. Благодаря на всички, които са дисциплинирани и днес прекарват този хубав празник в домовете си.

Умолявам ви, великотърновци, останете си и следващите дни вкъщи. Бог е в нашите сърца, в нашите души и това е във всеки един миг от живота ни, а не само на празниците. За молитвата не е важно да бъде отправена в храма, а да бъде искрена и от сърце.

Нека погледнем отвъд личното и помислим за общото. Нека продължим да бъдем дисциплинирани. Цял месец спазвахме наложените от карантината ограничения, лишихме се от свободата си, от психическия комфорт, от работата, за да се опазим като народ от заразата, почернила толкова много държави и хора в Европа и света.

Останете си у дома следващата седмица и на Великден. Ще има време и за църква, и за разходки на хубавото време, и за събирания с близки, приятели и роднини. И това време ще дойде по-бързо, ако устоим и бъдем дисциплинирани. Бъдете здрави“, обърна се към великотърновци Даниел Панов.