Образование Община

Даниел Панов връчи Академичната награда на Община Велико Търново

Неин носител е Борислав Анчев. Той е завършил бакалавърска степен във Великотърновския университет през академичната 2017/18 г. по специалност „Педагогика на обучението по математика и информатика”. Приключил е обучението си със среден успех от семестриалните изпити Отличен 5,87,  има среден успех от дипломирането Отличен 6,00. Получава Академичната награда на Община Велико Търново и за спечелени призови места от турнири, състезания и олимпиади на национално и международно ниво. Борислав е от град Бяла. Работи като учител в Профилираната частна гимназия „Аркус”. Смята се за успешно реализиран и споделя, че ще инвестира левовата равностойност на 5000 евро в жилище.

„Винаги студентският празник е давал особен заряд на нашия град и най-вече на жителите на Велико Търново. Нашият град е древен и славен, но и жизнен и млад благодарение на вас, уважаеми студенти. Нашият град е символ на българщината, символ на българската духовност, на образованието. Но всичко това не би било възможно без силния Академичен съвет, без преподавателите, студентите и без Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, подчерта в приветствието си  кметът Даниел Панов.  Той благодари на ректора, на цялото ръководство и на академичния състав за това, че са успели и издигнали имиджа и авторитета на Университета сред много други висши учебни заведения.

„Ще имате още едно предизвикателство и се надявам да бъдат активни най-вече от Юридическия факултет. Догодина на 16 април ще отбележим 140 години от създаването на българската конституция, останала в историята като Търновската. Очаквам вашите идеи за честванията”, каза Панов. Кметът на старата столица пожела на студентите и техните преподаватели в навечерието на Рождество Христово  да бъдат добри, озарени с много светлина, да дарят с обич своите близки и да бъдат с тях по време на светлите празници.  „А на студентския празник – празнувайте бурно и разумно!”, призова Даниел Панов.