Община

Даниел Панов бе номиниран за ръководството на НСОРБ и през новия мандат

Кметът на Велико Търново Даниел Панов бе номиниран да бъде в Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Р. България и през новия мандат на местната власт. Кандидатурата му бе издигната на регионално събрание на 36 общини от Северен централен район за планиране, в чийто обхват са областите Велико Търново, Русе, Разград, Силистра и Габрово.

Заедно с Панов за представители на района в ръководството на НСОРБ бяха предложени кметовете на Исперих и Дулово – Белгин Шукри и д-р Юксел Ахмед. За член на Контролния съвет на Сдружението бе номиниран кметът на Разград Денчо Бояджиев.

В края на месец януари започна процедурата за обновяване на ръководните органи на НСОРБ, което обединява всички 265 общини в страната. Съгласно правилата на най-голямата неправителствена организация в България, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи предстои да бъдат предложени за гласуване от Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2020 в София.

От февруари 2016-а година Даниел Панов е председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, а тогава кандидатурата му бе гласувана с огромно единодушие. В мандат 2011-2015 кметът на Велико Търново бе член на Управителния съвет на НСОРБ.