Здравеопазване

Дамите от „Лайънс клуб Велико Търново – Царевец“ организират семинар за моста между поколенията

Веноскоп за детското отделение на областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново искат да дарят дамите от „Лайънс клуб Велико Търново – Царевец“. Неговата цена е около 9 хиляди лева. За целта те стартират серия от инициативи, чрез които да ги съберат. Първата от тях е семинар на тема „Как да изградим мост между поколенията“ Той ще се проведе утре от 17 часа в зала „Царевец“ на хотел „Арбанашки хан“ в Арбанаси. Събраните от него такси за участие ще поставят началото на дарителската кампания за апарата за най-малките пациенти от областта. Целта е веноскопът да облекчава венозните интервенции в лечебния им процес при престоя им в педиатрията във Велико Търново.

Лектор на семинара ще бъде Любомир Гетов. Той ще представи своята гледна точка за това как виждат света поколенията преди и след нас, какви са техните очаквания и предпочитания, ценностите и потребителските им навици. Семинарът ще е полезен и за лидери на разнороден във възрастово отношение екип.

В началото на седмицата дамите от „Лайънс клуб Велико Търново – Царевец“ посетиха СУ „Емилиян Станев“ по повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември. Те проведоха информационна кампания за заболяването в срещи с десетите класове. Учениците получиха по една ябълка и брошура с десет препоръки за здравословно хранене, което е част от превенцията на диабет тип 2 и затлъстяването. Представители на клуба разговаряха с младите хора за превенцията на заболяването и последиците от него.