Любопитно

Дамите от Зонта-клуба отново организират бал „Бяло лято“

Традиционният бал „Бяло лято“ ще проведе за поредна година дамският Зонта-клуб във Велико Търново. Събитието ще събере техни приятели и съмишленици на 14 юни в атракцион „Калоянова крепост“ в Арбанаси. „Бяло лято“ е поредният проект на дамите и е под надслов „Дари любов и доброта“. В него ще участват известни български изпълнители, а средствата от инициативата ще се използват за нова кауза на великотърновската организация.
Кардиотокограф с фетален монитор за акушеро-гинекологичното отделение на областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ в старата столица бе последното дарение на дамския клуб „Зонта Интернешънъл“. С апарата се проследяват сърдечната дейност на плода и маточните контракции. Той ще улесни работата на екипа и ще повиши ефективността на лечебно-диагностичния процес.
Това е пореден жест на Зонта-клуба към родилното отделение във Велико Търново.
Каузите на дамите са многобройни, но част от тях са адресирани към майчиното и детското здраве. През последните няколко години с набрани от благотворителна дейност средства те закупиха и дариха на акушеро-гинекологичното отделение друг токограф, родилно легло за залата за раждане, гинекологични столове. В Деня на родилната помощ – 21 януари, зонтианките по традиция орисват и даряват първото бебе, родено във Велико Търново.