Политика

Гюнай Далоолу: Бюджет 2020 е добър, инвестиционните предложения са изпълними

Ремонт на улици, нови детски и спортни площадки, предлагат в Инвестиционната програма общинските съветници от групата „Либерално-демократична алтернатива на гражданите”. Пред Общинското радио ръководителят на групата Гюнай Далоолу от ДПС заяви, че Бюджет 2020-а е добър, общината се развива и благодарение на синхрона между кмета Даниел Панов и администрацията част от заложените проекти са изпълними. Цялостен ремонт и асфалтиране на ул. „Сливница” от № 33 до връзката й с ул. „Теодосий Търновски”, ремонт на стъпалата на ул. „Димитър Найденов”, изграждане на път с тротоарни плочи на ул. „Киприян”, доасфалитаране на ул. „Григорий Цамблак” към ул. Йоасаф Бдниски”, обособяване на място за отдих между улиците „Сливница” и Черноризец Храбър” са предложенията на съветниците за кв. Света гора.

Програмата им за населените места извън общинския център включва основен ремонт на пет улици в град Килифарево, строителство на детска и спортна площадка, както и обособяване на помещение за Младежки дом във  Водолей. В Ново село се настоява за асфалтиране на пътя към мюсюлманското гробище, в Ресен исканията са за асфалтиране на ул. „Дружба” и за чакълиране и валиране на ул. „Люляк”. В Шереметя се надяват на запълване на дупките и асфалтиране на около 10 м на ул. „Осма”, която води към сметището.

Четирима общински съветници влизат в група „Либерално-демократична инициатива на гражданите”. Гюнай Далоолу и Сунай Мунков от ДПС, доц.д-р Светлозар Стойков и Тодор Тодоров от коалиция „Алтернативата на гражданите”.