Култура

Група „Епизод“ отново на великотърновска сцена

Група „Епизод“ ще зарадва почитателите си във Велико Търново с концерт на 28 май от 19 часа във Военния клуб. Предстоящото събитието е част от турнето им „Великите български битки“, което започна през месец март. Музикантите ще изпълнят утвърдените си хитове и песни от последния им албум „ Великите владетели“.  „През 2020 година трябваше да свирим на празника на града, но заради пандемията плановете ни се промениха. Очакваме с нетърпение срещата с публиката във Велико Търново. С настоящото турне представяме работата си през последните десетилетия- песни по стиховете на Вазов и Ботев, някои от творбите по текстове на Франсоа Вийон, които са от ранния етап на групата. Това е неразделна част от нашия репертоар, който не спира да се обновява. Получихме и голямо признание за песента ни „Аз съм българче“. Тя вече се изучава в часовете по музика в някой български училища в чужбина.“, сподели Васил Бележков, китарист на групата.

Някой от песните ще бъдат изпълнени за пръв път пред великотърновската публика. „Издадохме албума „Великите битки“ през 2019-а, но с извънредното положение концертният живот не беше в най-редовната си форма. Участията ни бяха по-малко и не успяхме да посетим доста градове. Радваме се, че вече имаме възможност да се пътуваме и да се срещаме с феновете си. Усещането да сме отново на сцената е невероятно. Виждаме, че публиката също се радва и се зареждаме с позитивни емоции взаимно“, допълни Бележков.

След концерта в болярския град турнето на групата продължава в Павел Баня. Музикантите планират кратка почивка, която ще приключи през есента, когато ще подновят концертите си из страната.