Спорт

Гросмайстор Радослав Димитров победи в открития турнир в Приморско

От 13 до 21 септември се проведе седмото издание на Primorsko chess festival. В неговата програма имаше два турнира – открит за всички желаещи и за шахматисти с международен рейтинг до 2200. Шахматен клуб „Етър“, съвместно с Международна ФИДЕ академия „Булчесс“, бяха осигурили на участниците както отлични преференциални условия за настаняване, така и награден фонд в размер на 10 000 лева.

Рекорден брой участници – 86 в първия турнир и 135 във втория, взеха участие във фестивала. Победител в открития турнир еднолично стана великотърновският гросмайстор Радослав Димитров. С постигнатите 6 победи и 3 ремита той не допусна никакво съмнение в превъзходството си и напълно заслужено завоюва купата.

Трима състезатели с по 7 точки заеха местата в класирането след него, като по допълнителни показатели второто остана за рейтинг фаворита Стаматис Ардитис от Гърция. Трети е гросмайстор Мартин Петров, а четвърти остана Димитър Даскалов.

Турнирът за шахматисти с рейтинг до 2200 бе спечелен от Горан Кръстев. Традицията на турнирите в Поморие ще продължи и през следващата година, като са предвидени 4 събития в рамките на юнския Фестивал Ропотамо от 1 до 16 юни.