Култура Любопитно

Грийнъри и бохо стил – хит в сватбената украса през сезона

Екзотичният горски стил, известен като грийнъри, е сред най-популярните през сватбен сезон 2018-а във Велико Търново, съобщи за Общинското радио известният флорист Даниел Тенджерков.

Декорациите се отличават с това, че са с много повече зеленина и по-малко цветя. Нежни и феерични са булките, избрали този стил за своя сватбен ден, а зелените венчета в косите са малка част от акцентите, които избират за повода те. Другият стил, който се откроява тази година, е бохемският. Задължителни елементи за бохо-сватбите са геометричните свещи, златото и розите.  Пастелните тонове са най-често използваните от декораторите през сезона, а цветята, които използва Тенджерков, и през тази година са хортензии, рози и орхидеи. „Обичам в декорациите винаги да включвам нещо различно, с модерна нотка. Напоследък те са с повече цветя и с по-малко текстил”, допълни флористът.

Младоженците и дизайнът, който избират за облеклото и аранжировката в сватбения ден, стават все по-стилни, категоричен е Даниел Тенджерков. Да се доверяват на професионалистите и да се вслушват в съветите им, за да се постигне перфектна визия, е един от съветите, които дава флористът.

Сред най-интересните аранжировки през последните дни се откроява пищна сватба в Арбанаси, в която специалистите подреждат водопад от орхидеи отпред и зад сватбената маса. „Въпреки че валеше много силно, булката беше със страхотно настроение. Беше истински празник”, допълни Даниел Тенджерков.

Юли по традиция е месец на затишие за организирането на сватби. Първите две седмици на август пък са Богородичните пости. Същинската работа за специалистите започва от средата на следващия месец. „За този период имаме от 5 до 11 събития дневно”, каза още Тенджерков.