Полиция

Горнооряховските криминалисти разбиха схема за търговия с контрабандни цигари

При успешната реализация иззети са 18 000 къса, шестима са задържани

Специализираната полицейска операция е проведена в рамките на два дни на територията на Горна Оряховица и Лясковец. В хода й била извършена проверка пред гараж в железничарския град, собственост на 54-годишен мъж. В момент на търговия с цигари без бандерол са установени и задържани собственикът на гаража и двама мъже – на 38 и 40 години от Горна Оряховица и Лясковец, които купували цигари от него. При последвалите процесуално-следствени действия от гаража полицаите иззели 500 кутии цигари, необлепени с акцизен бандерол. Проверка била извършена и във втори гараж в Горна Оряховица, собственост на 67-годишен мъж, където били намерени 370 кутии цигари. Четиримата са задържани.

Действията по разследването довели до задържането на още двама мъже от Горна Оряховица и до установяване на 18 техни клиенти, купували контрабандни цигари.  От купувачите са иззети различни количества, за които са образувани преписки, по които ще бъдат наложени административни наказания.

На шестимата задържани са наложени полицейски мерки за неотклонение до 24 часа. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност продължава.