Любопитно

Гората.бг стартира кампания „Здравето е в нашите ръце“

Чрез нея екипът на организацията ще дари над 50 тона течен сапун, над 200 000 ръкавици, дезинфектанти, хиляди маски, други защитни средства. Безвъзмездната помощ е предназначена за нуждаещи се институции като социални домове, болници, поликлиники, а също и семейства от цялата страна. За целта е необходимо всяка община да попълни и подаде формуляр, който е публикуван на интернет страницата Гората.бг, където да посочи от какво се нуждае.

„След доставка от нас, необходимите продукти ще бъдат разпределени до съответните институции или семейства от администрациите“, уточнява Никола Рахнев, създател на Гората.бг.

Защитните средства са осигурени от семейството – Линда Зидарова  и  Никола Рахнев, както и от множество дарители в Гората.бг – физически лица и фирми, които са се съгласили да предоставят средства за тази кампания или са дарили средства, които да се използват безусловно и по преценка на Фондацията.

Според СЗО и експертите заболяването, което промени живота ни, се предава основно, чрез замърсени ръце и повърхности. Сега здравето буквално е в нашите ръце, когато сме социално отговорни, пазим себе си и другите, ние помагаме на цялото общество!, посочват за благородния си жест от организацията.

Гората.бг е инициатива, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България. Засадените до момента дървета са над 903 хиляди, в рамките на стотици събития и десетки кампании. Правени са кампании с участието на стотици хиляди деца, озеленявани са над 150 общини, дарени са 300 000 медоносни дървета в подкрепа на пчелите и пчеларите. Освен засаждане на дървета Гората.бг прави всяко друго добро, което може да бъде направено, например почиства, дарява на възрастни хора, работи за  образование на деца, дарява близо 100 хиляди литра вода на бедстващите хора в Перник, прави разнообразни добри дела, с които помага на хората и природата. Партнира си с много институции, стотици общини, горски стопанства. Всички кампании и действия на инициативата са чисти, напълно безкористни, аполитични и безплатни за участниците.