Култура

Годишна детска изложба откриват възпитаниците на Лиляна Георгиева от ОДК-Велико Търново

Над 300 произведения на над 90 деца от Велико Търново и Дебелец са включени в годишната изложба на Центъра за подкрепа за личностно развитие към Общинския детски комплекс в старата столица. Своите най-красиви творения ще подредят творците от школата по изобразително изкуство на Лиляна Георгиева, а официалното откриване е от 17:30 часа днес на третия етаж в МОЛ-Велико Търново. Младите художници ще представят произведения, съчетаващи класически и съвременни форми на изразяване, ярки цветове и безгранично въображение. В тържеството по откриване на изложбата ще се включат изпълнителите от вокална група „Музикална дъга” с ръководител Петя Василева и танцово студио „Динамик“ с ръководител Валентина Караиванова при Общински детски комплекс-Велико Търново.

Най-малките творци, с които работи младата преподавателка Лиляна Георгиева, са на 5 години. Те са от детска градина „Соня”-Велико Търново. Децата от училищата в старата столица, които посещават занятията на място от понеделник до четвъртък, са до пети клас. Лиляна Георгиева води часове и в ОУ „Д-р Петър Берон” в Дебелец, от където са и най-големите й деца – седмокласниците. Тя работи и с ученици от втори, трети и четвърти клас от школото в близкото до Велико Търново градче. Над 300 рисунки са подбрани за експозицията, която илюстрира едногодишната работа на Георгиева с децата. Младата преподавателка работи от точно толкова в Общинския детски комплекс. „Тази работа ми даде изключително много. Всеки ден е празник, изпълнен с много емоции и вдъхновение. Най-хубавото е, че децата работят без страх. Давам им темата и веднага започват да изразяват себе си”, сподели Лиляна Георгиева.

сн. Адриана Христова

Лиляна Георгиева е завършила Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Позната е в във Велико Търново като член на „Идействие” и арт клуб „Таралеж”. Работила е предимно в сферата на съвременното изкуство, с афинитет към организирането на събития на съвременни автори.

Експозицията ще може да бъде разгледана до 10 юни.