Здравеопазване Община

Гинка Тодорова спечели голямата награда в кампанията „Движи се и победи”

    Голямата награда – велосипед, в пролетния етап на кампанията „Движи се и победи” получава 66-годишната Гинка Тодорова. Жребият с наградите бе теглен днес в Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Част от комисията бяха Венцислав Спирдонов – председател на Великотърновския общински съвет и д-р Евгения Недева – директор на РЗИ. Пенсионерката се оказа печеливша сред 43-ма туристи, преминали и трите маршрута.

Тази година походите се проведоха в периода 28 април – 2 юни, съответно до хижа Божур, Конната база на Арбанаси и до Ксилифор, където бе и традиционният спортно-туристически празник. В кампанията участваха общо 348 души, сред които и 14 семейства. Повече от половината от тях са участвали и в други кампании. Най-активни са били туристите между 11 и 19 години, а с най-малък дял са участниците между 20 и 46 години – 11 процента, отчете д-р Светлана Моминска от РЗИ.

Измерено е кръвното налягане на 245 души на възраст от 20 до 90 години. При 93 процента от тях стойностите са били нормални. Регистрираните непушачи от възрастните участници са 139 души или това е 83 процента от включилите се в походите.

Това е 34-а по ред кампания на инициативата „Движи се и победи”. Участниците са общо 17 996, сред които 393 семейства.