Спорт

Гимнастичките на „Етър“ станаха втори на Държавното първенство – категория Елит

Най- големия си успех постигна великотърновският клуб по художествена гимнастика „Етър“ на Държавното отборно първенство- категория „Елит“, което се проведе в столичната зала „София“. Представителките на старата столица се класираха втори- отборно при жените и заслужиха сребърните медали с актив от 205.450 точки. За отбора играха Стилияна Николова, Габриела Трендафилова и Мария Дервиси.

„Браво на момичетата! Стили, Мария от Гърция, която за втора година се състезава за нас и на Габи, за усилията и трудът. Радваме се че тази година успяхме да подкрепим Стили за да вземе медал!!! Браво на треньори и съдии“, написа на страницата на клуба в социалните мрежи треньорката Савина Ганчева, която в момента води националките на Канада.

На първенството момичетата бяха водени от Денислава Начева, а Ива Стойчева бе в съдийския апарат. Националката Стиляна Николова игра на бухалки, топка и лента, Габриела Трендафилова на обръч, топка и лента, Мария Дервиси на обръч и бухалки. Общият отборен резултат се изчисляваше на базата на оценките от осемте съчетания.

Първият отбор на клуб „Илиана“ спечели титлата при жените с 222.658 точки. В състава му бяха националките Татяна Воложанина и Магдалина Миневска, Ива Виткинова и Никол Атанасова.