Образование

Гимназията по туризъм единствена в областта се включва в Европейската седмица на младежта

ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново за втора поредна година е единственото училище в областта, което се включва в Европейската седмица на младежта.

Учебната компания BOYAR DREAMS  организира уъркшоп за писане на Европас автобиография и езиков паспорт.  След представяне на всички документи, издавани от организации в сферата на образованието и обучението, желаещите попълваха онлайн автобиография и езиков паспорт. Документите бяха проверени от инж. Славка Проданова, учител по бизнес комуникации, а грешките отстранени от управленския екип на учебната компания – Преслава Христова, Полина Гецова, Габриела Николова, Йоанна Илиева и Владислава Трифонова. Момичетата завършват специалността „Търговски представител“ – една от малкото специалности, в която през курса на обучение се изучават предметите бизнес етика, търговски преговори и бизнес комуникации.

В цяла Европа активните и отговорни млади хора се включват в Европейската седмица на младежта. Тя е от 1 до 7 май и това е осмото й издание. Акцентът тази година е солидарността и социалната ангажираност на младежите в Европа. Успоредно с това са информацията за Програма „Еразъм+“ и нейния принос, както и споделяне на идеи от младите хора за  формиране на бъдещата политика на ЕС за младежта.

В България Европейската седмица на младежта се реализира от Център за развитие на човешките ресурси съвместно с Министерство на младежта и спорта. На национално ниво, в рамките на инициативата, се провеждат над  50 събития в различни населени места.